Investors in People accreditation has a significant positive impact on worker upskilling in private sector organisations.

"The results from both analytical approaches reveal that Investors in People accreditation has a significant positive impact on worker upskilling in private sector organisations."

Op verzoek van de Britse overheid deden de University of Nottingham en het IZA Institute of Labor Economics onderzoek naar de effectiviteit van het door diezelfde overheid sinds 1991 ondersteunde Investors in People raamwerk. 
De Britse arbeidsmarkt staat onderdruk. Daarnaast anticipeert de Britse overheid op mogelijke(!) negatieve gevolgen van het post-Brexit op het BBP. 

Conclusie: de accreditatie als Investor in People heeft een significante positieve bijdrage aan het verhogen van de vaardigheden van de medewerkers en vervolgens op de economie.

Wat de overheid nu als eerste mag doen d.i. IiP uit de hoek van de marketing halen: veel geaccrediteerde organisaties zien de erkenning als Investor in People, zelfs los van de productiviteit voordelen, toch vooral als mooi uithangbord voor nieuwe medewerkers, voor talent maar ook voor potentiële klanten. 

Beiden zou de erkenning als Investor in People in ons land ook kunnen zijn: uithangbord, vooruit, voor je organisatie als gewaardeerd werkgever én bijdragen aan de productiviteit van je organisatie.